Berichten

 

berichten

Lenteprijs Hilvarenbeek

Sinds 2001 wordt het uitreiken van de Lenteprijs verzorgd door de Stichting Welzijn Hilvarenbeek.

Deze prijs bestaat uit een bronzen sculptuur van beeldhouwer Hans Claesen en een oorkonde. Het ontwerp is een kleine versie van het betonnen beeld Mee d'n krommen erm dat voor het stadhuis van Hilvarenbeek staat.

 

Eens in de 2 jaar wordt de Lenteprijs op Koninginnedag uitgereikt aan een bijzonder persoon die woonachtig is in de gemeente Hilvarenbeek en die zich als vrijwilliger verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van welzijn en zorg.

Voor de 31ste keer werd op 30 april 2009 de Lenteprijs in Hilvarenbeek uitgereikt aan Annie van de Wouw. Zij is o.a. mantelzorger en voorzitster van Carnavalsvereniging de Pinnekleuvers. In het verleden zette zich ook in voor de parochie en de Katholieke Vrouwen Organisatie (KVO) in Biest- Houtakker, haar woonplaats. Tevens was ze bestuurslid van de organisatie van de plaatselijke volksfeesten.

De laureaat kreeg de prijs uit handen van de wethouder van Welzijn, Kees van Mol, in aanwezigheid van mevrouw Maria Hosli, voorzitter Stichting Welzijn Hilvarenbeek en Kees van Helvert, prijswinnaar van 2007.

Bron: tekst Maria Hosli