Berichten

 

berichten

Zesde openstelling Atelier Claesen

Op zaterdag 24 juni wordt u van harte uitgenodigd de speciale tentoonstelling
 met werken van S.Lloyd Trumpstein te bezoeken.

De deuren van Atelier Claesen zijn die dag geopend van 12.00 u tot 19.00 u.

De officiële samenkomst is om 16.00 uur

Komt allen!

Wie is S. Lloyd Trumpstein (SLT) (Antwerpen 1969)?

Misschien is een begin van een antwoord te vinden in zijn werk. Dat kenmerkt zich door thematische verscheidenheid en een grote diversiteit in uitdrukkingsmiddelen en zienswijzen.


Zo is er – buiten het met sardonische humor geïmpregneerde toegepaste werk (zoals cartoons en illustraties) – ook een formele schilderkunstige belangstelling voor abstracte patronen en de optische weergave van ruimtelijkheid. Tevens is er een grote fascinatie voor de schoonheid van de onbedoelde lelijkheid van Vlaamse architectuur en architectuur in het algemeen. Die fascinatie is terug te vinden in vele architectuurschilderijen waarin met name de laatste jaren figuratie en abstractie steeds meer samensmelten.
Boeken vormen tegelijkertijd een ander aspect van zijn werk. In deze ‘papieren dragers van grafische vrijheid’ gunt S. Lloyd Trumpstein zichzelf en andere kunstenaars een podium om hun gekantelde kijk op de werkelijkheid te verbeelden. Een voorbeeld hiervan is ‘Wobby’ - een periodiek verschijnend tijdschrift - waarvan hij samen met Marjolein Schalk en Jeroen de Leijer de redactie vormt.

The work of S. Lloyd Trumpstein is marked by a great versatility. Besides applied graphic work (illustrations, silkscrean, poster- and book design) and architectural painting, he has also a great interest in formal abstract art. The paintings currently on display in this exhibition, strive for, among other things, visual hamony and a quiet but poignant poetry.

Danstekeningen S.Lloyd Trumpstein

Tijdens het ontstaan  van het nieuwe stuk Auf Wiedersehen van T.r.a.s.h. onder leiding van Kristel van Issum, heeft beeldend kunstenaar S.Lloyd Trumpstein 3 maanden lang, de repetities en het tot stand komen van de  nieuwe voorstelling gevolgd en d.m.v. tekeningen  vastgelegd.
Op deze manier heeft hij geprobeerd de ontstaansgeschiedenis en de kern van het stuk vast te leggen in levendige en pregnante beelden.