Berichten

 

berichten

Observatirium

Op avontuur met kunst en natuur

Tijdelijk museum in Tilburg
OBSERVATORIUM: een donkere Wonderkamer

De tentoonstelling OBSERVATORIUM, een Wonderkamer gelegen aan het Wilhelminapark in Tilburg, gaat woensdag 19 januari
open voor het publiek.

OBSERVATORIUM toont gedurende drie maanden delen van de kunst- en natuurverzamelingen van stichting Lorenzetti in de prachtige zaal
Goretti, Wilhelminapark 53 te Tilburg.
Omdat de tentoonstelling in het duister is gehuld, gaan de bezoekers met een lantaarn in de hand het Observatorium zelf ontdekken.

Meer informatie op www.observatoriumtilburg.nl

OBSERVATORIUM:
op avontuur met kunst en natuur

De basis van OBSERVATORIUM zijn de kunst- en natuurcollecties van stichting Lorenzetti, voor de gelegenheid aangevuld met enkele werken van Tilburgse kunstenaars, (Niko de Wit, Inge Claesen, Jan Doms, Inge Koenen, Ad Willemen).

Er zijn kunstwerken te zien, zoals grafiek, tekeningen, foto's, schilderijen, ruimtelijke- en beeldhouwwerken, installaties en audiovisuele werken, maar ook kijkkastjes en natuurverzamelingen.

De Lorenzetti-collectie

De collectie van Lorenzetti, stichting voor beeld, geluid en tekst te Tilburg, bestaat uit veel grote en kleine deelverzamelingen. De nadruk ligt op kunst en natuur en de combinatie van beide, maar omvat ook het 'Museum van Onaanzienlijke Dingen'.
Een selectie van de collecties van stichting Lorenzetti is te vinden op de website: www.lorenzetti.nl

In dezelfde ruimte vindt gedurende de looptijd van OBSERVATORIUM - vanaf 23 januari - ook het Eclips Festival plaats, muziek en dans in Tilburg.
Zie www.eclipsfestival.nl