Inge Claesen

 

inge claesen

Stad bij dag en nacht

Inge Claesen, beeldhouwer ( 1960)

Na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch ( 1977-1982) en de Stadsacademie in Maastricht ( 1982-1984) vestigde Inge Claesen zich in het beeldhouwersatelier van haar vader Hans Claesen te Tilburg.
Daar voert zij sindsdien haar monumentale beeldhouwwerken en kleine ontwerpen uit, steeds geïnspireerd door de architectuur, zowel in bouwkundige zin als in die van de planologie voor een stad en een stedelijke omgeving.

 

 

Vereniging voor Penningkunst
Jaarpenning 2021
Stad bij dag en nacht
Inge Claesen

Het leven werd weer enigszins hoopgevend na maanden van noodzakelijke opsluiting en het stilvallen van het hele maatschappelijke verkeer – door de Corona-uitbraak, uiteraard.
En Inge Claesen kreeg de eervolle opdracht om voor 2021 de VPK jaarpenning te ontwerpen. Na beraad besloot zij te werken aan de idee van een stad bij dag en bij nacht, deze twee als symbool voor twee kanten van het leven: overdags – zonnig, open, helder zichtbaar, het leven in volle gang. ’s Nachts: duister, gesloten, verminderd zichtbaar, het leven is aanzienlijk verstild. Architectuur en actualiteit krijgen hier zo hun specifieke samenhang en betekenis. 

Vereniging voor Penningkunst - VPK

Inschrijfpenning:
Beeldhouwer:
Uitvoering:
Afmeting:
Jaar:
Signatuur, Maan-zijde: 

       

2021
Inge Claesen
brons, gegoten door bronsgieterij Welten, Panningen
7,7 cm x 7,7 cm
2021
VPK 2021