Berichten

 

berichten

Herplaatsing 'De Wachter', 2009

'De Wachter" van Hans Claesen werd in 1969 geplaatst aan de Cobbenhagenlaan 13 te Tilburg

Het grote dolomieten beeld kreeg een plaats op een open ruimte vóór het gebouw van de Hogeschool Midden- Brabant.

In de jaren 80 is het beeld verplaatst naar het parkeerterrein, vlak bij de muur van de sportzaal.

De westgevel van de sportzaal werd ook ontworpen door Hans Claesen. Dit betonnen reliëf, een compositie met schuine lijnen en vlakken, is vernietigd tijdens de nieuwbouw van de Avans Hogeschool.

De nieuwbouw is in april 2008 opgeleverd. In het nieuw ingerichte terrein naast het gebouw, heeft het beeld "De Wachter" weer een plek gekregen.

Het grasveld waarop het beeldhouwwerk nu is opgesteld is te bereiken via een hooggelegen wandelpad. Naast " De Wachter" staan bankjes en er is een lage afscheiding met meidoornhagen.

Het terrein is een verblijfsruimte voor gebruikers van de Avans Hogeschool

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de activiteiten van Atelier Claesen, laat dan hier uw naam en e-mailadres achter.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.