Berichten

 

berichten

Vis

In 1964 maakt Hans Claesen voor de ingang van het openluchtzwembad aan de Friezenlaan in Tilburg een vis in hardsteen.

Na de sloop van het zwembad wordt het beeld eerst een korte tijd opgesteld bij het zwembad  Stappegoor, om daarna rond 1995 te verhuizen naar het gazon voor de toenmalige Stadswinkel aan de Generaal Eisenhouwerweg in Berkel-Enschot.

Op het oude terrein van het zwembad aan de Friezenlaan, wordt rond 1998 een nieuwe woonwijk gebouwd.

De bewoners van het Gotenpark worden gezamenlijk eigenaar van het park. In het kader van het gemeentelijke project: "Verrijk je wijk", is budget gevonden om de Vis terug te plaatsen op zijn oude plek.

De Vis is opgesteld aan de kop van een langgerekte waterpartij.

In september 2007 wordt het beeld in het bijzijn van vele buurtbewoners opnieuw onthuld.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de activiteiten van Atelier Claesen, laat dan hier uw naam en e-mailadres achter.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.