Berichten

 

berichten

De Ateliertuin

De ateliertuin is een essentieel onderdeel van het atelier. De ontwerpstijl van de tuin kenmerkt zich door een ingetogen en sobere indeling. De vormgeving van de tuin en de buitenruimtes zijn aangelegd volgens de principes van de Bossche School.

Er is een afdak aanwezig waardoor het mogelijk is bijna het hele jaar door buiten te werken.

 

Van de oude vuurvaste stenen van de Steenfabriek Claesen is in de tuin een keramische gasoven gebouwd.

Door de ateliertuin is het oude spoor van de Steenfabriek Claesen aangelegd. Vooral beelden die te groot en te zwaar waren om in het gebouw van het atelier te worden gehakt, konden hierop makkelijk worden vervoerd.

Een deel van de collectie van Hans en Inge Claesen is in de ateliertuin te bezichtigen.

Blijf op de hoogte

Wilt u graag op de hoogte blijven van de activiteiten van Atelier Claesen, laat dan hier uw naam en e-mailadres achter.
Please let us know your name.
Please let us know your email address.